قرارداد EPC

هر آنچه درباره قراردادهای EPC باید بدانید:

EPC  مخفف مهندسی، تدارکات و اجرا است که تقریباً کل چرخه عمر یک پروژه را شامل می‌شود. پیمانکار مسئولیت کامل پروژه، از طراحی تا اجرا را بر عهده دارد. قراردادهای EPC به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ریسک اجرا را به پیمانکار منتقل کنند و او را برای کل عملیات پروژه، از مرحله مهندسی و طراحی تا اجرا، مسئول می‌سازند.

محبوبیت قراردادهای  EPC

قراردادهای EPC به دلیل انتقال ریسک به پیمانکار و ساده‌سازی مدیریت برای کارفرما و صاحبان پروژه محبوب هستند. این قراردادها برای تامین کنندگان مالی پروژه به دلیل قیمت‌های ثابت و تاریخ‌های تکمیل مشخص، که ریسک مالی را کاهش می‌دهد، مورد ترجیح قرار می‌گیرند.

کنترل مالک در پروژه‌های  EPC

مالک پروژه معمولاً پس از امضای قرارداد کنترل محدودی بر پروژه دارد، اما می‌تواند پیشرفت را از طریق تیم مدیریت پروژه (PMO) نظارت کند.

مهندسی در قراردادهای   EPC
پیمانکاران EPC وظایف مهندسی پایه، مهندسی تفصیلی، طراحی دقیق، برنامه‌ریزی، اجرا را بر عهده دارند.

تدارکات در قراردادهای  EPC
مسئولیت‌های تدارکات شامل لجستیک، حمل‌ونقل، خرید، تامین متریال می‌شود.

اجرا در قراردادهای   EPC
پیمانکاران مسئول مدیریت اجرا هستند که شامل کلیه عملیات سیویل، مکانیک و برق و نصب تجهیزات می‌شود.

قرارداد EPC

مزایای  و محدودیتهای قراردادهای  EPC
مزایا شامل یک نقطه مسئولیت، قیمت ثابت قرارداد، تاریخ تکمیل ثابت، مشخصات عملکرد، تضمین عملکرد، امنیت، محدودیت مسئولیت، انعطاف‌پذیری در سفارش تغییرات، و مقررات فورس ماژور است. معایب شامل هزینه‌های بالا و کنترل کمتر مالک بر پروژه است زیرا پیمانکاران ریسک‌ها را به عهده می‌گیرند، می‌باشد.

EPC  در صنایع مختلف:
قراردادهای EPC در صنایع مختلفی مانند نفت و گاز، انرژی های تجدیدپذیر ،پتروشیمی، ساختمان، ساخت انواع اسکلت فلزی استفاده می‌شوند که مدیریت و تحویل موفقیت‌آمیز پروژه‌های پیچیده را تضمین می‌کنند.

 

یک نمونه قرارداد EPC  این شرکت در طراحی و ساخت و اجرای انبارهای شیمیایی شرکت پتروشیمی پارس میباشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *